Pravila privatnosti

Zaštita privatnosti

Sindikalni kolektiv udruženih prekarnih radnica i aktivista (dalje: SKUPA) privatnost i povjerljivost osobnih podataka smatra važnim te poštuje privatnost posjetitelja ovih mrežnih stranica u svako doba.

Napomena za osobe mlađe od 18 godina

Brinemo se za zaštitu privatnosti osoba mlađih od 18 godina. Ako imate manje od 18 godina, molimo da tražite dopuštenje roditelja/skrbnika prije nego što s nama podijelite svoje osobne informacije.

Tko smo mi?

1. PODACI KOJE DIJELITE S NAMA

a.) INFORMACIJE KOJE SAMI UPISUJETE KROZ FORME ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA

Vaša e-mail adresa u slučaju da je odlučite podijeliti s nama ispunjavanjem kontakt forme.

b.) INFORMACIJE KOJE AUTOMATSKI PRIKUPLJAMO OD VAS

SKUPA koristi kolačiće i prikuplja informacije koje se tiču IP adresa, preuzetog sadržaja, broja posjetitelja, vremena posjeta te demografske podatke posjeta po zemljama, a sve u statističke svrhe. SKUPA ne otkriva informacije prikupljene na taj način trećim stranama ni pod kojim uvjetima, osim u slučaju zakonske obveze. Saznajte više o kolačićima te kako ih isključiti ovdje.

Osim navedenih statističkih informacija, ove mrežne stranice ne prikupljaju podatke o posjetiteljima, osim podataka koje posjetitelji dobrovoljno i na vlastiti poticaj otkriju tijekom komunikacije sa SKUPA. Svi osobni podaci koje posjetitelji otkriju tijekom komunikacije ostaju strogo povjerljivi i njihovo je procesuiranje usklađeno s Općom uredbom o zaštiti podataka.

2. KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE (koje prikupljamo s weba)

Podatke koje nam ostavljate ispunjavanjem obrasca za kontakt koristimo za odgovaranje na vaš upit. Prikupljanje informacija putem kolačića služi za optimiziranje vašeg korisničkog iskustva te praćenje općih statistika posjećenosti stranice i analizu prometa putem Google Analyticsa (servisa koji omogućuje anonimizirano praćenje posjeta stranici).

SKUPA povremeno provodi ankete o učincima svojih programa, istraživanja javnog mnijenja i sl. Ove ankete provode se elektronskim putem ili u pisanoj formi. Pojedinačne svrhe i načini korištenja podataka dio su obrasca za prikupljanje podataka. Upite vezane uz pojedine ankete šaljite nam na info@skupa.hr.

Vaši podaci čuvaju se dok traje potreba za njhovim korištenjem u skladu sa svrhom za koju je dana privola, dok god je to opravdano svrhom prikupljanja ili postoji zakonski rok za držanje podataka. U svakome trenutku imate pravo zatražiti brisanje ili izmjenu vaših podataka u bazi.

3. TKO IMA PRISTUP VAŠIM PODACIMA? 

Vašim podacima u zaštićenoj bazi, mogu pristupiti isključivo osobe zaposlene u SKUPA ili one članice tijela SKUPA ovlaštene za pristup podacima, a za svrhe za koje postoji privola korisnika_ca (dakle, za koje ste dali svoje eksplicitno dopuštenje) ili legitimna osnova korištenja. Radnice i članice tijela SKUPA veže Pravilnik o zaštiti i obradi osobnih podataka koji su usuglašene s Općom uredbom o zaštiti podataka.

DIJELJENJE PODATAKA S TREĆIM STRANAMA:

SKUPA koristi web servise za zaprimanje e-mailova preko kontakt forme i analizu prometa na stranici. Odnos SKUPA i svih trećih strana s kojima se dijele vaši podaci uređen je posebnim ugovorima usklađenim s Općom uredbom o zaštiti podataka, a koji jamče da se osobni podaci (e-mail adresa, anonimne statistike o prometu na mrežnoj stranici i sl.) koriste isključivo u svrhe za koje je dana vaša privola. U slučaju korištenja bilo kojeg oblika vanjskih usluga koje uključuju pristup vašim osobnim podacima, pristup se uređuje ugovornim odnosom usklađenim s Općom uredbom o zaštiti podataka.

DIJELJENJE VAŠIH PODATAKA S TREĆIM STRANAMA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE I EUROPSKE UNIJE

Ove mrežne stranice koriste servise zbog kojih se osobni podaci koje dijelite s nama (vaša adresa elektroničke pošte) može prenositi u zemlje izvan teritorija Republike Hrvatske odnosno Europske unije, gdje se nalaze serveri za pohranu podataka. Ove zemlje nemaju nužno jednake zakone zaštite privatnosti kao Europska unija. Davanjem svojih osobnih podataka na korištenje, pristajete na ovakvo dijeljenje, pohranu i korištenje podataka. U slučajevima u kojima se vaši podaci dijele s trećim stranama izvan Republike Hrvatske odnosno Europske Unije, poduzet ćemo sve potrebne korake ne bismo li osigurali da su zadovoljene potrebne sigurnosne i tehničke mjere za zaštitu vaših podataka na način opisan u ovim Pravilima privatnosti.

4. VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST

Prema Općoj uredbi o zaštiti podataka, imate pravo na:  

  • Pristup podacima – možete tražiti potvrdu obrađuju li se trenutno vaši osobni podaci i tražiti omogućavanje pristupa tim podacima.
  • Ispravak – imate pravo tražiti ispravak netočnih osobnih podataka (primjerice, možete tražiti da ažuriramo e-mail adresu).
  • Zaborav – imate pravo tražiti brisanje podataka iz baze.
  • Prenosivost – možete tražiti prijenos svojih podataka u drugu bazu i dostavu vaših osobnih podataka u strojno čitljivom formatu.
  • Prigovor – možete uložiti prigovor i tražiti ograničenje odnosno prestanak obrade vaših osobnih podataka.
  • Ograničenje korištenja – možete nas tražiti da prestanemo obrađivati vaše osobne podatke u bilo kojem trenutku
  • Usprotiviti se automatiziranom profiliranju – SKUPA ne koristi sustave za profiliranje korisnika. U slučaju uvođenja takve prakse SKUPA će eksplicitno tražiti pristanak za upotrebu vaših podataka u te svrhe.

5. KOME SE OBRATITI ZA ZAŠTITU VAŠIH PRAVA?

Za brisanje, izmjenu, ograničavanje korištenja osobnih podataka kao i sve ostale upite ili zahtjeve vezane za prava koja proizlaze iz Opće uredbe o zaštiti podataka, kontaktirajte nas na info@skupa.hr.
Službenica za zaštitu osobnih podataka u SKUPA je Lana Kučer, koju možete izravno kontaktirati na navedenu e-mail adresu.
Pritužbe zbog povrede osobnih podataka u Republici Hrvatskoj istražuje i rješava Agencija za zaštitu osobnih podataka. O načinima ulaganja pritužbe saznajte više na www.azop.hr.

PRAVILA KORIŠTENJA

Attribution-NonCommercial-ShareAlike – uz obavezno navođenje izvora, sadržaj se može prenositi u nekomercijalne svrhe, a ako se mijenja, mora biti dostupan pod istim tim uvjetima. Više: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/hr/

Ograničenje odgovornosti

SKUPA ne jamči potpunost bilo kojeg podatka na ovim web stranicama. Ove web stranice mogu sadržavati tipografske pogreške. Informacije su dostupne bez jamstva bilo koje vrste.

Poveznice na druge stranice

Mrežne stranice SKUPA-a mogu sadržavati poveznice na druge mrežne stranice, koje vode druge pravne osobe. Ova se pravila korištenja i privatnosti odnose samo na mrežne stranice SKUPA-a pa vas potičemo da zasebno proučite pravila privatnosti drugih stranica koje posjećujete. Ne možemo biti odgovorni za pravila privatnosti i prakse na drugim mrežnim stranicama čak ni ako ih posjećujete putem poveznica na ovim stranicama.
Ako ste se spojili na našu stranicu putem treće strane, ne možemo biti odgovorni za politike privatnosti i prakse na drugim mrežnim stranicama i servisima te vam savjetujemo da zasebno proučite njihova pravila i politike privatnosti.