Kategorije
Vijest

Sindikat SKUPA postao punopravni član SSSH

Na 9. sjednici Vijeća SSSH održanoj danas, jednoglasno je donesena odluka o uključivanju Sindikalnog kolektiva udruženih prekarnih radnica i aktivista (SKUPA) u punopravno članstvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

(preuzeto s SSSH.hr)

Zagreb, 14. travnja 2022. – Na 9. sjednici Vijeća SSSH održanoj danas, jednoglasno je donesena odluka o uključivanju Sindikalnog kolektiva udruženih prekarnih radnica i aktivista (SKUPA) u punopravno članstvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Predsjednik SSSH Mladen Novosel također je istaknuo zadovoljstvo udruživanjem sindikata SKUPA u SSSH, istaknuvši kako u tom sektoru radi preko 20.000 radnika, čiji uvjeti rada često nisu adekvatni.

– Posebno mi je drago da smo danas na sjednici Vijeća SSSH u punopravno članstvo primili sindikat SKUPA. Njihove članice dobit će svu pomoć kako bi zaštitili svoje članove i kako bi u budućnosti rasli kao sindikat. Naš slogan zajedno smo jači uvijek je aktualan i bit će aktualan dok god postoji sindikalna scena u Hrvatskoj.

Cijela objava nalazi se ovdje: https://www.sssh.hr/hr/vise/nacionalne-aktivnosti-72/sindikat-skupa-postao-punopravni-clan-sssh-5053